November 11, 2015

Sindromul post-avort

Când erai mică știai că durerea poate trece cu un pansament și un sărut. Acum însă, durerea este adânc întipărită în inima ta. Rănile provocate de avort pot să fie profunde și mascate. Poate ai început să realizezi că doar trecerea timpului nu ajută la vindecare. Ai nevoie sa te simți înțeleasă si, poate, iertată. DE CE NU TE-AI LĂSA AJUTATĂ?

Nu îți vom oferi un bandaj sau o rezolvare rapidă. Îți vom oferi în schimb sprijin și consiliere din partea unor femei, ca și tine, cărora le pasă prin ce treci și nu te judecă.

Te invităm să citești întrebările de mai jos pentru a vedea daca prezinți simptome ale sindromului post-avort. Dacă răspunzi cu DA la cel puțin două dintre ele, este posibil să suferi de sindromul post-avort:

1. Te trudești să îți reprimi sentimentele legate de avort, spunându-ți mereu că trebuie să uiți?
2. Te afectează negativ amintirile fizice ale avortului, de exemplu: nou născuții, femeile însărcinate, sunetul aspiratorului?
3. Ai simțit o dorință puternică de a rămâne din nou însărcinată, dorindu-ți poate să înlocuiești copilul avortat?
4. Ai experimentat unele reacții, cum ar fi coșmaruri, amintiri (flashback-uri) sau halucinații cu tematici legate de avort?
5. Ai trecut prin perioade de depresie prelungită?
6. Te simți incapabilă să vorbești despre avortul/avorturile pe care le-ai făcut?
7. Simți o teamă vinovată că nu vei mai putea ava alți copii?
8. Trăiești sentimente de vină sau rușine legate de avort?
9. Suferi pentru pierderea copilului/copiilor?
10. Ai tendința de a-ți împărți viața în termenii înainte și după avort?

Nu trebuie să mai suferi în tăcere! Și alte femei, ca tine, au găsit eliberarea și vindecarea de suferința post-avort. Alătură-te lor! Fii și tu curajoasă! Te așteptăm!